Klubbrekorder

  

Odal Svømmeklubb

 

Odal svømmeklubb ble startet i 1972, og ble fra midten av 70 tallet til ut på 80 tallet, den beste klubben i Hedmark - med mange kretsmesterskap, vi hadde svømmere med i UM (NM opp til 14 år), og deltagelser i Junior NM. Våre svømmere konkurrerte over hele Østlandet, noen internasjonale stevner – det var høy aktivitet.

 

Klubben hadde stor bredde, og var blant de sterkeste klubbene i forhold utdanning av dommere innen svømming., på 1970 -80 tallet. OSK hadde en sterk trenerstab, med høy kompetanse innen svømming. Noe som ga meget gode resultater (med mindre antall meter, enn flere av våre naboklubber)

 

Medaljevinnere for Odal Svømmeklubb i UM, Pia Janson tok gull i 1976 på 50 bryst, Bjørnar Grendel fikk sølv på 50 fri i 1977 og på 100 fri i 1978. Vi hadde med mange svømmere i disse mesterskapene med hederlige plasseringer, Trond  Grendel, Kari Mette Bekkelund, Solgunn Åstebøl, Ola Roe, Pia Jahnson, Einar Wilhelm Løkken og Bjørna Grendel.

 

Odal var med i sitt første NM i 1978. I 1979 var det junior NM i Kristiansand - Der tok Dan Jahnson bronse på 1500 fri (han lå på fjerde plass når det var 50 meter igjen, men med en siste 50 meter på 29 sekunder - knep han bronsemedaljen for Odal SK).

 

På Stafetten 4x100 fri tok Odal SK sølv, et knapt tiendel bak Lambertseter Svømmeklubb, tiden  til OSK var 3,55,89, Lambertseter hadde 3,55,66 - På laget svømte (Ola Roe, Bent Arild Stenmark, Per Julsrud og Dan Jahnson). Alle født i 1963

 

Videre tok Odal SK 4 plass på 4x200 fri (Dan Jahnson, Bjørnar Grendel, Bent Arild Stenmark og Ola Roe)

 

I 1980 NM, ble det en 5 plass på 4x100 m fri (Stenmark, Roe, Jahnson og Grendel) 3,53,2 - Grendel tok der en 6 plass i finalen på 100 fri.

 

På 1970-80 tallet hadde OSK flere som var blant de bedre i landet i sine årsklasser, samt mange blant de beste i fylket: Ann Jahnson, Sølvi Stenmark, Kari Mette Bekkelund, Ola Roe, Bent Arild Stenmark, Trond Grendel, Bjørnar Grendel, Per Julsrud, Einar Wilhelm Løkken, Kari  Michelson,  Kalle  Turkerud, Pia Jahnson, Pål Michelson, Jon Tosterud, Bjørn Erik Sandnes, Ann Kristin Halvorsen, Inger Høiby, Astrid Aamodt, Solgunn Aastebøl, Ann Kristin Bekkelund, Sissel Halvorsen, Petter Morken, Kristin Berstad, Hilde Nygaard, Ole Sverre Larsen, Jøran Martinsen og mange flere.

 

Blant våre kvinnelige svømmere på 70 og 80 tallet – Var Ann Jahnson (født 1962) en av sin årsklasse beste butterfly svømmer, men Norges beste i hennes klasse var fra Åsnes – så Ann ble ofte nr 2 på butterfly distansene her i Hedemark, slått med  noenfå tiendeler av Bergljot Gundersen (Åsnes). Det samme kan vi si om Sølvi Stenmark, som på fri distansene ble slått med få tiendedeler av Irene Dalby (Hamar), som var i samme årsklasse – og som dere sikkert vet ble Europamester, som senior.

 

Fra midten på 80 tallet til slutten av 90 tallet var det også god aktivitet i klubben, men konkurranse aktiviteten var ikke så høy. Men vi hadde et par svømmere som hevdet seg på landsbasis i sine årsklasser.

 

Klubben har hele tiden hatt et bredt tilbud med svømmekurs og et treningstilbud - og satsingen har variert i forhold til konkurranser, men bredden har stort sett alltid vært bra. På 2000 tallet, har vi fostret vår beste svømmer - Helene Solberg, som i 2010 ble Norgesmester på 50 butterfly, på langbane (50 m) på 29,19. Helene har hele tiden hatt sitt ståsted i Odal Svømmeklubb, men konkurrerte for Skjetten Svømming og har flere mesterskapsmedaljer (NM) med Skjetten.  Kristian Hellem var også enlovende svømmer fra Odal, han flytter over til Statene, og ble en habil svømmer der.